Työpaja kotiin jääville sisaruksille

Tunnetko nuoren, jonka sisarus on muuttanut sijaishuoltoon? Tai onko sun sisarus muuttanut sijaishuoltoon? Haluaisitko jakaa ajatuksia vertaisten kanssa? Tai haluaisitko olla mukana kehittämässä lastensuojelua? Nuorten Turvasatamassa Discordissa järkätään etätyöpaja kotiin jääville sisaruksille!

Haemme asiantuntijaa VOIKUKKIA-toimintaan

Onko sinulla kokemusta marginaaliryhmien kanssa työskentelystä? Oletko valmis tuomaan huostaanotettujen lasten vanhempien ja lähipiirin ääntä esiin yhteiskunnassa? Oletko kehittäjä, joka innostuu uudesta? Pitkäaikaisen työkaverimme jatkaessa matkaansa eteenpäin, haemme vakituiseen työsuhteeseen ASIANTUNTIJAA VOIKUKKIA-toimintaan.

Vertaistuki-ilta Hatka-teemalla 7.10.2020

Järjestämme teemallisen vertaistuki-illan vanhemmille, joilla on kokemusta  sijoitetun nuoren karkailusta sijoituspaikasta eli ns. hatkailusta. Vanhemmat kokevat usein jäävänsä  tilanteissa yksin huolensa ja hätänsä kanssa ja tilanne vaikuttaa koko perheeseen. Mistä löytää keinoja ja voimia jaksaa vanhempana? Tule jakamaan kokemuksia yhdessä…

Mitä sinulle kuuluu? Se on pieni kysymys mutta äärimmäisen tärkeä. 

"Jos kirjaamiset tehdään tarkkaan ja yhdessä vanhemman kanssa, silloin myös luottamus lisääntyy. Sosiaalityöntekijän ja vanhemman välinen luottamus ja kyky tehdä yhteistyötä, molemmin puolin, vaikuttaa myös lapsen hyvinvointiin. Luettelemieni käytäntöjen pitäisi olla yhteisiä kaikille paikkakunnille ja organisaatioille, sijainnista huolimatta.

VOIKUKKIA ryhmät ja avoimet VOIKUKKIA kahvilat syksyllä 2020

”Ryhmä auttoi hahmottamaan oman tilanteeni ja auttoi ymmärtämään tilanteen. Samalla opin omasta nuoresta uusia asioita ja miten kohdata hänen vaikeuksia. Samoin sain tietoa jälkihuollon toiminnasta ja miten nuori sen voi kokea ja mitä tukea on saatavilla.” - vanhemman palaute.

Virtuaalista vertaistukea sijoitettujen lasten vanhemmille!

VOIKUKKIA-toiminta yhteistyöhön Ylitse App:in kanssa! Ylitse MentorApp on puhelimeen ladattava sovellus, jonka kautta on mahdollista saada vertaistukea ja käydä mentorikeskusteluja nyt myös toisten vanhempien kanssa, jotka ovat kokeneet lapsen sijoituksen tai huostaanoton.

Koronapandemian aikana huostaanotettujen lasten vanhemmilla suuri huoli lapsistaan

VOIKUKKIA-toiminta selvitti Korona-tilanteen vaikutuksia huostaanotettujen ja sijoitettujen lasten perheiden elämään. Teimme kyselyn, johon lasten vanhemmat vastasivat kesäkuun alussa arvioiden kuluneen kevään vaikutuksia. Kyselyyn vastasi 46 vanhempaa.    Poikkeuksellisella keväällä on ollut vaikutuksia vanhempien ja lasten välisiin tapaamisiin. 59% vastaajista kertoi, että tapaamisia oli…