Vanhempien kehittäjäryhmä

Kehittäjävanhempiin kuuluu 12 vapaaehtoista vanhempaa kuudelta alueelta eri puolilta Suomea. He ovat mukana kehittämässä sijoitettujen lasten vanhempien tukimuotoja ja palveluita. Vapaaehtoiset ovat toimineet vertaisohjaajina, tukihenkilöinä ja kokemusasiantuntijoina VOIKUKKIA-toiminnassa. He myös voivat mahdollisuuksiensa mukaan toimia yhteyshenkilöinä alueidensa muihin vanhempiin ja järjestää alueellaan tapaamisia.

Miksi Kehittäjävanhemmat?

”Parasta kokemusasiantuntijuudessa on toisten tukeminen  ja toimia vanhempien äänenä” – kehittäjävanhempi 2017

”Se kun saan olla mukana viemässä tärkeää asiaa eteenpäin. Näkee kuinka joku saa elämän syrjästä kiinni ja tuntee itsensä jälleen tärkeäksi ja hyväksi vanhemmaksi ymmärtäen, ettei kukaan ole täydellinen.” – tukihenkilö 2017

”Että pystyy auttamaan vanhempia hankalassa tilanteessa.” – vertaisohjaaja 2017

”Kokemuksemme on osoittanut, että vanhemmat itse ovat parhaita perustelemaan vanhempien tukemisen hyödyn”. – VOIKUKKIA- työntekijä

Kehittäjävanhemmat vaikuttamistyössä

Vuonna 2018-2019 vanhemmat vaikuttavat Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmassa (LAPE) ja alueellisissa ja maakunnallisissa lastensuojelun kehittämisverkostoissa ja paikallisissa kehittämisryhmissä.

Lue blogikirjoitus jälkihuollosta tästä.

Lue lisää LAPE:sta

Kehittäjävanhemman kannanotto Pirkanmaan Lapen blogissa 

”Kun asiakas on kriisissä ja heikko, vuosia kestäneessä sietämättömässä tilanteessa lannistunut ja epätoivoinen, tarvitaan kohtaamiseen lujuutta ja selkärankaa. Vahva ammatillisuus/ammattilainen kuuntelee aidosti, puhuu avoimesti, on vastavuoroinen, kyselee, on utelias, kyselee vähän lisää, haastaa hyvällä, haluaa kuulla miten asioiden laita oikeasti on ja tarvittaessa on valmis toimimaan.”

Kehittäjävanhemmat mukana vaikuttamassa Etelä-Pohjanmaan lastensuojelun kehittämisessä, lue lisää tästä linkistä.