Vanhempien kokemuksia

Sijoitettujen ja huostaanotettujen lasten vanhemmat tuntevat usein olevansa yksin kokemustensa kanssa. Tuntuu että leima loistaa omassa otsassa, mutta sellaista ei muilla näy. Voi olla, ettei ihminen tunne ketään toista, jolla olisi kokemusta lapsen sijoituksesta.

Haluamme kertoa, että et ole yksin!

Taustat ja tilanteet vaihtelevat, mutta kokemuksissa on paljon yhtäläisyyksiä. Tänne olemme koonneet muiden vanhempien sanoittamia ja kuvittamia kertomuksia kokemuksistaan lapsen sijoitukseen ja huostaanottoon sekä niistä selviämiseen liittyen.

Kuvia klikkaamalla pääset lukemaan lisää.

Kuva merestä, jonka päällä teksti: Lapsen sijoitus tuntui pitkään valtameren kokoiselta esteeltä minun ja onnellisuuden välissä. Mutta jokaisella merellä on rannat. Rakkaus ei hukkunut, ei minulta eikä lapselta.Metsäpolku, jonka päällä teksti: Kuljen hiljaa ja varovaisesti, tuskin saan askeleita liikkumaan. En voi jäädä paikoillekaan, silloin voi joku saada kiinni. On pakko mennä eteenpäin. Mutta kun.

Lusikoita, oksia ja sumua ja teksti: Kuinka monelle saan keittää puuroa tänään? Entä huomenna?Nainen, jonka takaa kajastaa valo