Tukea verkossa

Lapsen sijoitus herättää monenlaisia ajatuksia, tunteita ja kysymyksiä, niin akuutissa tilanteessa kuin joskus pitkänkin ajan kuluttua. Monesti auttaa jo se, että saa jutella niistä muiden kanssa, vertaisryhmässä tai verkossa.

 

Äiti pieni lapsi sylissään

VOIKUKKIA-toiminta järjestää Tukinetissä chatteja ja  verkkoryhmiä. Vetäjinä on VOIKUKKIA-työntekijöitä ja -ohjaajia, niin ammattilaisia kuin vertaisiakin.

Chatteja järjestetään viikottain. Ne ovat avoimia niin sijoitettujen ja huostaanotettujen lasten vanhemmille kuin muillekin läheisille. Olet tervetullut juttelemaan anonyymisti mistä vaan aiheeseen liittyen. Chattejä järjestetään sekä päivä- että iltaaikaan ja niihin voi liittyä kirjautumatta. Tulossa olevat chatit näet täältä. Samalta sivulta tapahtuu myös chatteihin osallistuminen. Heinäkuun chatit on tauolla, mutta jatketaan elokuussa maanantaisin ja tiistaisin!

VOIKUKKIA-verkkovertaistukiryhmiä pilotoimme ensimmäistä kertaa keväällä 2020. Ryhmä on tarkoitettu sijoitettujen ja huostaanotettujen lasten vanhemmille ja  mukailee varsinaisten VOIKUKKIA-ryhmien rakennetta ja teemoja. Teemoina on mm. huostaanotto kriisinä, vanhemmuus sijoituksen jälkeen, yhteistyö ja voimavarat. Teemoja käsitellään sekä henkilökohtaisten tehtävien että yhteisen keskustelun kautta. Keskustelu tapahtuu sekä ryhmässä kirjoittelemalla, että koko ryhmän yhteisissä viikottaisissa videotapaamisissa.

Uusista alkavista ryhmistä löytyy tietoa tältä sivulta. Ryhmistä ilmoitetaan myös uutiskirjeessämme sekä Kasper ry:n sosiaalisissa medioissa.

 

Syksyllä 2020 järjestämme tukinetissä  Hatka-ryhmän, joka on suunnattu vanhemmille, joilla on kokemusta lapsen karkailusta sijoituspaikasta.  Hae mukaan 30.9. mennessä!

Lisätietoa ja hakulomake Tukinetissä.
Huom! Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään Tukinettiin jotta ilmoittaudu ryhmään- painike näkyy.