Tukea verkossa

Lapsen sijoitus herättää monenlaisia ajatuksia, tunteita ja kysymyksiä, niin akuutissa tilanteessa kuin joskus pitkänkin ajan kuluttua. Monesti auttaa jo se, että saa jutella niistä muiden kanssa, vertaisryhmässä tai verkossa.

 

Äiti pieni lapsi sylissään

VOIKUKKIA-toiminta järjestää Tukinetissä chatteja ja  verkkoryhmiä. Vetäjinä on VOIKUKKIA-työntekijöitä ja -ohjaajia, ammattilaisia ja vertaisohjaajia.

VOIKUKKIA- chat on avoinna tiistai-iltaisin klo 17-18.30. Chatit ovat avoimia sijoitettujen ja huostaanotettujen lasten vanhemmille ja muille läheisille. Olet tervetullut juttelemaan anonyymisti mistä vaan aiheeseen liittyen. Chatteihin voi liittyä kirjautumatta. Tulossa olevat chatit näet täältä. Samalta sivulta tapahtuu myös chatteihin osallistuminen.

VOIKUKKIA – verkkovertaistuki illat: 

Voikukkia-toiminta jatkaa syksyllä yhdessä Autismiliiton kanssa vertaistuki-iltoja verkossa autismikirjon lasten vanhemmille, joiden lapsi on sijoitettu tai huostaanotettu. Lue lisää ja ilmoittaudu.

7.10.2020 järjestämme teemallisen vertaistuki-illan vanhemmille, joilla on kokemusta sijoitetun nuoren karkailusta sijoituspaikasta. Lue lisää ja ilmoittaudu.

Oletko kiinnostunut jostain muusta teemasta? Ehdota meille vertaistuki illan teemaa sähköpostitse voikukkia@suomenkasper.fi

VOIKUKKIA-verkkovertaistukiryhmiä pilotoimme ensimmäistä kertaa keväällä 2020. Ryhmä on tarkoitettu sijoitettujen ja huostaanotettujen lasten vanhemmille ja  mukailee varsinaisten VOIKUKKIA-ryhmien rakennetta ja teemoja. Teemoina on mm. huostaanotto kriisinä, vanhemmuus sijoituksen jälkeen, yhteistyö ja voimavarat. Teemoja käsitellään sekä henkilökohtaisten tehtävien että yhteisen keskustelun kautta. Keskustelu tapahtuu sekä ryhmässä kirjoittelemalla, että koko ryhmän yhteisissä viikottaisissa videotapaamisissa.

Syksyllä 2020 järjestämme tukinetissä  Hatka-ryhmän, joka on suunnattu vanhemmille, joilla on kokemusta lapsen karkailusta sijoituspaikasta.  Hae mukaan 16.10 mennessä!

Hatka-ryhmän kesto 6 viikkoa ja siihen sisältyy viikoittaiset videotapaamiset.
Ryhmä kokoontuu verkossa keskiviikkoisin 28.10.-2.12. klo 17-19.

Lisätietoa ja hakulomake Tukinetissä.
Huom! Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään Tukinettiin jotta ilmoittaudu ryhmään- painike näkyy.

Lisätietoja Hatkaryhmästä:

Päivikki Mysirlakis
paivikki.mysirlakis@suomenkasper.fi
050 439 6639

Mareena Heinonen
mareena.heinonen@suomenkasper.fi
050 464 0551

 

YlitseMentorApp Virtuaalista vertaistukea ja mentorointikeskusteluja mobiilisovelluksen kautta!

SOS-Lapsikylän Ylitse MentorApp on puhelimeen ladattava sovellus, jonka kautta on mahdollista saada vertaistukea ja käydä mentorikeskusteluja  nyt myös toisten vanhempien kanssa, jotka ovat kokeneet lapsen sijoituksen tai huostaanoton.

Mentorointikeskustelut käydään nimettöminä. Palvelun käyttöönotto vaatii ainoastaan nimimerkin ja salasanan määrittämisen.

Keskusteluja käydään chat -viesteillä. Keskustelu on aina luottamuksellista ja voit olla yhteydessä mentoreihin anonyymisti nimimerkin avulla.

​Tutustu mentoreiden profiileihin ja osaamisalueisiin ja valitse sinulle sopiva henkilö keskusteluihin!

Sovelluksen voi ladata Google playsta tai App storesta. Lisätietoja https://www.sos-lapsikyla.fi/ylitse-mentorapp/

 

Työpaja kotiin jääville sisaruksille 

7.11. Nuorten Turvasatamassa Discord -alustalla

Lisätietoja: Mirjami Koivunen puh. 044 345 0939