Lahden VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä


Lahdessa alkaa VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä tammikuussa

Ryhmä alkaa 14.1.2020 ja siitä joka tiistai 10 viikon ajan lukuun ottamatta viikkoa 9.

VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä on tarkoitettu vanhemmille, jotka ovat kokeneet lapsensa huostaanoton tai sijoituksen. Ryhmän tavoitteena on vanhemman oman elämän ja selviytymisen tukeminen ja vanhemmuuden vahvistuminen sekä sitä kautta myös lasten hyvinvoinnin lisääntyminen.

VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä on suljettu ryhmä eli osallistujat ovat samat läpi ryhmän. Ryhmässä on yleensä 4-8 vanhempaa. Ohjaajina on 2 koulutettua ammattilaista, osassa ryhmistä on myös koulutettu vertaisohjaaja. Ryhmät tapaavat säännöllisesti noin 10 kertaa. Yksi ryhmätapaaminen kestää parisen tuntia. VOIKUKKIA-ryhmässä on mahdollisuus käsitellä huostaanoton aiheuttamia tunteita ja saada niihin tukea muilta.Tapaamiskerroilla käsitellään eri teemoja, tilaa on myös ryhmän omille toiveille.

Ryhmään voi osallistua vaikka lapsen huostaanotosta tai sijoituksesta olisi kulunut aikaakin.

Ennen ryhmän alkua ohjaajat tapaavat erikseen jokaisen ryhmästä kiinnostuneen. Tämän tarkoituksena on tutustua ennakkoon molemmin puolin ja kertoa tarkemmin ryhmän kulusta, aikatauluista ja teemoista. Samalla osallistujalla on mahdollisuus kertoa omat toiveensa ryhmän suhteen.

Yhteydenotot:

Suvi Kasurinen
sosiaaliohjaaja
Voikukkia-ohjaaja
suvi.kasurinen@phhyky.fi
puh. 050 398 7441

Mia Hapulahti
perhekuntoutusohjaaja
Voikukkia-ohjaaja
mia.hapulahti@phhyky.fi
040 540 1348