Vertaisryhmä sijoitettujen ja huostaanotettujen lasten kotiin jääville sisaruksille


TERVETULOA MUKAAN!

VERTAISRYHMÄ KOTIIN JÄÄVILLE SISARUKSILLE

 

Lapsen huostaanotto koskettaa koko perhettä, myös kotiin jääviä sisaruksia. Kasperissa järjestetään kokeiluna vertaisryhmä pääkaupunkiseudulla asuville, huostaanoton jälkeen kotiin jääneille, alakouluikäisille sisaruksille. Vertaisryhmän mallin pohjana toimii Rauman perhetukikeskuksen ryhmämalli.

Ryhmän tavoitteena on auttaa lasta käsittelemään sisaruksen huostaanottoon liittyviä tunteita ja tämän tuomia muutoksia elämässä. Vertaisryhmä tarjoaa lapselle tilan ja paikan käsitellä sisaruksen huostaanottoa yhdessä muiden kanssa, joilla on samakaltaisia kokemuksia. Ryhmässä keskitytään lapsen voimavaroihin ja vahvuuksiin.

Sisaruksen huostaanottoa käsitellään ryhmässä puolueettomasti ja ikätason mukaisesti, leikkien, pelaamisen, askartelun, taiteen ja puhumisen kautta.  Ryhmää ohjaa kaksi koulutettua ohjaajaa. Ryhmä on maksuton ja lapsille tarjotaan ryhmässä välipala.

Ryhmään kuuluu lapsen ja vanhempien alku- ja lopputapaamiset. Alkutapaaminen järjestetään ennen ryhmän alkamista. Tapaamisessa kerrotaan lapselle ryhmästä ja päätetään yhdessä lapsen ja vanhempien kanssa ryhmään osallistumisesta. Lopputapaaminen järjestetään ryhmän päätyttyä. Tapaamisen tarkoituksena on kerätä palautetta sekä lapselta että vanhemmilta ryhmästä ja käydä yhdessä läpi mitä ryhmässä on tehty.

Ryhmä järjestetään Helsingissä maanantaisin 20.1.-2.3.2020 klo 17.00-19.00 (yhteensä 6 ryhmäkertaa, huom! hiihtolomalla vko 8 ei ryhmää). Ryhmätila vahvistuu myöhemmin.

Ilmoittaudu mukaan ryhmään viimeistään 7.1.2020 mennessä täyttämällä hakulomake TÄÄLTÄ!

Lisätietoja ryhmästä voit kysyä Oona Niskaselta  oona.niskanen@suomenkasper.fi tai 050 570 4426