Huostaanoton jälkeenkin vanhemmuus voi kukkia

VOIKUKKIA-uutiskirjeet

... tarjoavat ajantasaista tietoa valtakunnallisen ja alueellisen VOIKUKKIA-toiminnan ja -kehittämistyön parista
... tietoa kentältä kuten koulutuksia, julkaisuja, tutkimuksia, menetelmiä, ryhmiä, seminaareja, tilaisuuksia tai muuta vastaavaa.

Uutiskirje ilmestyy noin kerran kahdessa kuukaudessa - lukuiloa!

VOIKUKKIA-UUTISKIRJE 02/2017

Erinomaista uutta VOIKUKKIA-vuotta!shutterstock 92545336

2017 on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Uudet ohjaajakouluttajat pitävät ensimmäiset koulutuksensa, kehittäjävanhempien ryhmä kokoontuu suunnittelemaan uutta vaikuttamisvuotta ja OhjaajaVerstaita järjestetään eri puolilla Suomea. Tukihenkilöprojekti kerää kokemuksia ja näkemyksiä niin vanhemmilta kuin ammattilaisilta. Tässä tärkeimmät kuulumiset ja menovinkit kukkeaan kevääseen:
 

VOIKUKKIA-ohjaajakoulutukset 2017

Nelipäiväisiä ohjaajakoulutuksia järjestetään seuraavasti:

KUOPIOSSA: 28.-29.3.2017 ja 25.-26.4.2017

JYVÄSKYLÄSSÄ: 9.-10.5.2017 ja 6.-7.6.2017

HELSINGISSÄ: HUOM uudet päivät! 19.-20.9. ja 24.-25.10.2017

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan >> www.voikukkia.fi/tapahtumat/koulutukset

VASTAA KYSELYYN - VOIKUKKIA-tukihenkilöprojekti kerää tietoa tukihenkilötoiminnasta!

Keräämme tietoa lastensuojelun asiakasperheiden vanhemmille suunnatusta tukihenkilötoiminnasta eri alueilla ympäri Suomen. 

AMMATTILAINEN: Vastaa tähän kyselyyn jos työskentelet lastensuojelun asiakasperheiden vanhempien kanssa tai kohtaat heitä muuten työssäsi https://www.webropolsurveys.com/S/6B82456019E943D1.par

VANHEMPI:
Vastaa tähän kyselyyn jos sinulla on ollut tukihenkilö tai toivoisit tukihenkilöä: https://www.webropolsurveys.com/S/24698203BFDEDBA8.par

VANHEMPI: Vastaa tähän kyselyyn jos toimit itse tukihenkilönä: https://www.webropolsurveys.com/S/237C2DC5122CED49.par

Kyselyillä keräämme tietoa siitä, kuinka paljon ja minkälaista tukihenkilötoimintaa on eri alueilla. Kartoitamme myös sitä kuinka moni toivoo itselleen tukihenkilöä ja minkälaisia kokemuksia tukihenkilötoiminnasta on jo kertynyt. Keräämme lisäksi ajankohtaista tietoa mm. siitä miten tukihenkilöiden palkkaus ja työnohjaus on järjestetty. Entä mikä motivoi vapaaehtoistyöhön tukihenkilönä? Vastausten perusteella arvioimme tukihenkilötoiminnan kehittämistarpeita. Tuloksia käytetään myös vaikuttamistyössä eri alueiden tukihenkilötyön kehittämisessä. Kyselyihin vastataan anonyymisti. Jokainen vastaus on arvokas, vastaathan kyselyymme tai välität kyselyn linkkiä eteenpäin, kiitos!

VOIKUKKIA-OhjaajaVerstaat 2017

Ryhmänohjaaja: ilmoittaudu mukaan OhjaajaVerstaisiin! Tapaamisissa kohtaat alueen muita VOIKUKKIA-ryhmänohjaajia, jaetaan kokemuksia, materiaaleja ja pohditaan yhdessä ratkaisuja ongelmakohtiin. Olet lämpimästi tervetullut mukaan vaikka et olisi vielä ohjannut ryhmiä, tai edellisestä ryhmänohjauksestasi on pitkä aika. Lisäämme listaan uusia tapaamisia sitä mukaa kun niitä lyödään lukkoon. Pysy kuulolla!

  • Pääkaupunkiseudun ja Läntisen Uudenmaan ohjaajien työnohjauksellinen tapaaminen VANTAALLA 10.3.2017
  • Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen OhjaajaVerstas TAMPEREELLA  19.4.2017
  • Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson OhjaajaVerstas Huom! poikkeuksellisesti HELSINGISSÄ 19.5.2017
  • Varsinais-Suomen OhjaajaVerstas SALOSSA 23.5.2017
  • Pääkaupunkiseudun ja Läntisen Uudenmaan OhjaajaVerstas HELSINGISSÄ 15.9.2017
  • Etelä-Savon ja Päijät-Hämeen OhjaajaVerstas MIKKELISSÄ 21.9.2017
  • Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun OhjaajaVerstas SIILINJÄRVELLÄ 3.10.2017

Tarkemmat tiedot tapaamisista sekä ilmoittautumiset voikukkia.fi-tapahtumasivulta.

Ryhmien loppupalautteet ja uudet ohjaajamateriaalit

Vuosi lähenee loppuaan ja on taas aika koostaa vuoden 2016 VOIKUKKIA-vertaistukiryhmistä saadut loppupalautteet. Jos et ole vielä kerännyt tai lähettänyt ohjaamasi ryhmän loppupalautteita, niin teethän sen 15.2.2017 mennessä.

Niin tulostettavat loppupalautelomakkeet kuin suoran nettilomakelinkin sekä ohjeet löydät VOIKUKKIA-materiaalipankista (vaatii kirjautumisen!)

Samalle sivulle on tallennettu uutta ryhmissä käytettyä tukimateriaalia. Mm. Helsingin ryhmänohjaajien tekemät monisteet lapsen tuen tarpeen ja vanhemmuuden pohtimiseen, oman hyvinvoinnin tavoiteportaat ynnä muuta käytössä testattua ja toimivaa. Kannattaa tutustua! 

Vertaistukiryhmiä:

VOIKUKKIA- ryhmät mm.Salo, Jyväskylä, Espoo, Tampere ja Ylivieska. Lue lisää täältä.

Kasper ry:n lasten ja nuorten eroryhmien esittely ja kevään aikataulut tästä linkistä.

Uutta materiaalia Pesäpuusta: Oheishuoltajuus ja lastensuojelu

Tietopakettiin on koottu oheishuoltajuuteen liittyviä lainkohtia, menettelytapoja ja käytännön esimerkkejä sekä tietoa lapsen edusta ja oheishuoltajalle tarjottavasta tuesta. Tietopaketin voi ladata maksutta. Tietopaketti on koottu valtakunnallisessa monitoimijaisessa verkostossa osana Pesäpuun Lähemmäs-projektia. Tietopaketti päivittyy säännöllisesti lukijoiden kysymysten ja kommenttien perusteella. Lue lisää.

 

© 2017 Voikukkia  |  WebDesign: Mainostoimisto Mekanismi