Huostaanoton jälkeenkin vanhemmuus voi kukkia

VOIKUKKIA-tukihenkilöprojekti 2016-18 kokoaa ja kehittää lastensuojeluperheiden tukihenkilötoimintaa

Lastensuojelun asiakasperheet tarvitsevat monenlaista tukea. Vanhemman tukeminen oman kriisin käsittelyssä ja omien voimavarojen löytämisessä auttaa kaikkia lastensuojelun osapuolia, lasta, vanhempia, sijaishuoltajia ja viranomaisia. Ammatillisen ja vertaistuen lisäksi suuri kysyntä on tukihenkilöistä: vapaaehtoisista tai työnsä puolesta toimivista, jotka voivat hetken kulkea vanhempien/perheen rinnalla ja auttaa eteenpäin raskaassa elämäntilanteessa.

VOIKUKKIA-tukihenkilöprojektissa kartoitetaan tukihenkilötoiminnan eri muodot: minkälaista tukihenkilötoimintaa ja -koulutusta jo on eri puolilla Suomea ja millaiselle on tarvetta.

Emme tarjoa projektin puolesta suoraan tukihenkilöitä.

Oletko toiminut vapaaehtoisena tukihenkilönä? Kehitetäänkö organisaatiossasi juuri nyt tukihenkilötoimintaa vanhemmille?

Voit olla meihin yhteydessä joko sähköpostitse tai puhelimitse. Kuulemme mielellämme kokemuksistasi ja kehittämisideoistasi!  Projektityöntekijöiden yhteystiedot löytyvät >> täältä 

Projektia rahoittaa Raha-automaattiyhdistys (RAY).  Pilotti alueemme ovat Kotka ja Pohjois-Savo. Teemme yhteistyötä Tampereen ja Helsingin kaupunkien VOIKUKKIA- ohjaajien kanssa.

Haemme koko projektin ajan tukihenkilötyön kehittämisestä kiinnostuneita vanhempia ja ammattilaisia rakentamaan kanssamme yhteisiä raameja tukityölle, tukiverkostoa tukihenkilöille sekä testaamaan ja mallintamaan erilaisia tukimuotoja. Projektin aikana kootaan voikukkia.fi-sivuille käsikirja tukihenkilötoiminnan suosituksista.

 

© 2017 Voikukkia  |  WebDesign: Mainostoimisto Mekanismi