Huostaanoton jälkeenkin vanhemmuus voi kukkia

VOIKUKKIA-tukihenkilöprojekti 2016-18 kokoaa ja kehittää lastensuojeluperheiden tukihenkilötoimintaa

Lastensuojelun asiakasperheet tarvitsevat monenlaista tukea. Vanhemman tukeminen oman kriisin käsittelyssä ja omien voimavarojen löytämisessä auttaa kaikkia lastensuojelun osapuolia, lasta, vanhempia, sijaishuoltajia ja viranomaisia. Ammatillisen ja vertaistuen lisäksi suuri kysyntä on tukihenkilöistä: vapaaehtoisista tai työnsä puolesta toimivista, jotka voivat hetken kulkea vanhempien/perheen rinnalla ja auttaa eteenpäin raskaassa elämäntilanteessa.

VOIKUKKIA-tukihenkilöprojektissa kartoitetaan tukihenkilötoiminnan eri muodot: minkälaista tukihenkilötoimintaa ja -koulutusta jo on eri puolilla Suomea ja millaiselle on tarvetta.

Emme tarjoa projektin puolesta suoraan tukihenkilöitä.

VASTAA KYSELYYN - VOIKUKKIA-tukihenkilöprojekti kerää tietoa tukihenkilötoiminnasta!

Keräämme tietoa lastensuojelun asiakasperheiden vanhemmille suunnatusta tukihenkilötoiminnasta eri alueilla ympäri Suomen. 

1. Vastaa tähän kyselyyn jos työskentelet lastensuojelun asiakasperheiden vanhempien kanssa tai kohtaat heitä muuten työssäsi https://www.webropolsurveys.com/S/6B82456019E943D1.par

2. Vastaa tähän kyselyyn jos sinulla on ollut tukihenkilö: https://www.webropolsurveys.com/S/24698203BFDEDBA8.par

3. Vastaa tähän kyselyyn jos toimit itse tukihenkilönä: https://www.webropolsurveys.com/S/237C2DC5122CED49.par

Kyselyillä keräämme tietoa siitä, kuinka paljon ja minkälaista tukihenkilötoimintaa on eri alueilla. Kartoitamme myös sitä kuinka moni toivoo itselleen tukihenkilöä ja minkälaisia kokemuksia tukihenkilötoiminnasta on jo kertynyt. Keräämme lisäksi ajankohtaista tietoa mm. siitä miten tukihenkilöiden palkkaus ja työnohjaus on järjestetty. Entä mikä motivoi vapaaehtoistyöhön tukihenkilönä? Kerro näkemyksesi ja ole mukana vaikuttamassa!

Vastausten perusteella arvioimme tukihenkilötoiminnan kehittämistarpeita. Tuloksia käytetään myös vaikuttamistyössä eri alueiden tukihenkilötyön kehittämisessä. Kyselyihin vastataan anonyymisti. Jokainen vastaus on arvokas, vastaathan kyselyymme tai välität kyselyn linkkiä eteenpäin, kiitos!

Oletko toiminut vapaaehtoisena tukihenkilönä? Kehitetäänkö organisaatiossasi juuri nyt tukihenkilötoimintaa vanhemmille?

Voit olla meihin yhteydessä joko sähköpostitse tai puhelimitse. Kuulemme mielellämme kokemuksistasi ja kehittämisideoistasi!  Projektityöntekijöiden yhteystiedot löytyvät >> täältä 

Projektia rahoittaa Raha-automaattiyhdistys (RAY).  Pilotti alueemme ovat Kotka ja Pohjois-Savo. Teemme yhteistyötä Tampereen ja Helsingin kaupunkien VOIKUKKIA- ohjaajien kanssa.

Haemme koko projektin ajan tukihenkilötyön kehittämisestä kiinnostuneita vanhempia ja ammattilaisia rakentamaan kanssamme yhteisiä raameja tukityölle, tukiverkostoa tukihenkilöille sekä testaamaan ja mallintamaan erilaisia tukimuotoja. Projektin aikana kootaan voikukkia.fi-sivuille käsikirja tukihenkilötoiminnan suosituksista.

 

© 2017 Voikukkia  |  WebDesign: Mainostoimisto Mekanismi